Omloop der volkscafés in en rond Roeselare (35km)

Omloop der volkscafés in en rond Roeselare (35km)

Omloop der volkscafés in en rond Roeselare (35km)

Fiets binnen in de charmante wereld van de Vlaamse volkscafés!

Fiets binnen in de charmante wereld van de Vlaamse volkscafés!

Langs deze rustige route liggen heel wat gezellige volkscafés, waar je kan genieten van warme gastvrijheid in een authentiek interieur. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over de bevoorrading tijdens je fietstocht door Roeselare.

Praktisch

  • De route is 35 km lang.
  • Haal jouw plannetje én handige fietsstrip af bij het Toeristisch onthaal, in KOERS. Museum van de Wielersport (Polenplein 15, Roeselare).
  • Je kan de route ook bekijken op RouteYou.

Horeca op het Stationsplein

Tussen KP 32 en 2

Hydrateren nog voor je goed en wel op weg bent? Dat kan perfect in één van de vele (bruine) kroegen op het Stationsplein. Tijdens de zomermaanden zijn de terrasjes hier des te aanlokkelijk…

Het Foederhuis

Tussen KP 26 en 11 – gesloten op maandag en dinsdag

Brouwerij Rodenbach opende dit voorjaar ‘Het Foederhuis’: een uniek brouwerijcafé waar je kan genieten van een hapje en een (roodbruin) drankje in de schaduw van de iconische eiken biervaten, of ‘foeders.’ Bij lekker weer kan je ook terecht op het terras van de historische binnenkoer. 

Sanseveria

Tussen KP 94 en 92 – Gesloten op maandag en dinsdag

Vlakbij de Roeselaarse haven ligt Sanseveria verscholen. Het is een gezellig, authentiek praatcafé waar je geniet van de lekkerste spaghetti en verdwaalt in een uitgebreide bierkaart.

De Tonne

Tussen KP 92 en 40 – Gesloten op maandag en dinsdag

Zet de fietstocht verder richting deelgemeente Rumbeke. Op de markt bots je op café De Tonne, een plek waar leute en ambiance hand in hand gaan.

De Gilde

Tussen KP 92 en 40 – Gesloten op dinsdag en woensdag

Zin in een snelle hap of heb je grote honger? Stap binnen in eet- en sfeercafé De Gilde. Je smult er van oer-Vlaamse klassiekers vergezeld van – waarom ook niet – een smakelijke trappist.

Torentje

Tussen KP 40 en 76 – Gesloten op donderdag- en zondagnamiddag

Van café ’t Torentje moet je je niet afvragen waar de naam vandaan komt. Uitbater Ludo is er al meer dan 20 jaar patron. Het Torentje is wat je een stamkroeg noemt. Heel wat vaste gasten en verenigingen zijn  er thuis.

Zilverbergstatie

Beetje afwijken tussen KP 76 en 39 – Gesloten op maandag en donderdag

Wijk even af van de route en fiets richting Zilverbergstatie. In een huiselijk decor verwelkomt Frans je in zijn café. Aansterken met een drankje aan de toog en bijpraten, meer moet dat niet zijn.

’t Roodhuis

Tussen KP 76 en 39 – Gesloten op donderdag

Vooraleer je aan een pittige kasseistrook begint (tip: stop zeker op de ’top’ om het panorama te bewonderen), rust je even uit in ’t Roodhuis, een gezellige hoeve met een fijn terras waar je iets drinkt of proeft van de Belgisch-Franse keuken.

D’Oude Glorie

Tussen KP 63 en 64 – Gesloten op dinsdag en woensdag

Na een passage over landelijke wegen, moet je op adem komen in D’Oude Glorie. Uitbaters Sylvie en Johan doen het pand van weleer herleven. Hun zaak katapulteert je terug naar de tijd van de levendige, bruine cafés. De bruine huisrum, glorieplanken en belegde stuutjes zijn de sterren van de menukaart.

In Den Bassin

Tussen KP 67 en 17 – Gesloten op woensdag

Je bereikt intussen de finale van deze Omloop. Vlak voor de finish ben je ’In Den Bassin’ aan het juiste adres voor een dorstlessende stop in een ongedwongen sfeer. Tony en Nele zijn er de gastheer en gastvrouw.

KOERSkaffee

KP 1 – Gesloten op maandag

Op de eindmeet tref je KOERSkaffee. Onder het toeziend oog van wereldkampioenen als Lotte Kopecky en Freddy Maertens is het hier genieten van een uitgebreide kaart.