Groene Gordel Brugge fietsroute (52.3km, Lusvormig)

Groene Gordel Brugge fietsroute (52.3km, Lusvormig)

Groene Gordel Brugge

Bewegwijzerde fietsroute vanuit Damme, Brugge, Oostkamp
Rondom werelderfgoedstad Brugge ligt een grote variëteit aan groenpolen.
We fietsen door bossen, kasteelparken en open landschap, langs kanalen en pittoreske dorpjes.

In het Fort van Beieren hangt de geschiedenis nog zichtbaar tussen de omwalling. Het Kasteel van Male was ooit het middelpunt van Vlaanderen. Langs trage wegen gaat het richting Damme met zijn platte kerktoren waarboven we een fantastisch uitzicht over de regio hebben. We turen door een sterrenkijker in de volkssterrenwacht van Kasteel Beisbroek en zoeken de uitgang van het doolhof in het kasteeldomein van Loppem. De talloze picknickplaatsen en natuurlijke speelzones vormen heerlijke stopplaatsen op deze unieke fietstocht.

Groene Gordel Brugge | Visit West-Vlaanderen (visitwestvlaanderen.be)