Vlasleiefietsroute

Vlasleiefietsroute

Vlasleiefietsroute

Bewegwijzerde fietsroute vanuit Harelbeke, Kortrijk, Kuurne, Wielsbeke, Waregem

De Leie is onze leidraad op deze route. In Texture in Kortrijk duiken we in het verhaal over vlas en textiel. Sommige roterijen langs de Leie lijken in de tijd bevroren. Af en toe nemen we een omweg langs een oude Leiearm zoals in Bavikhove, Ooigem en Sint-Baafs-Vijve, prachtplekken voor een idyllische selfie. De Drietrapssluis in Ooigem is een sterk staaltje bouwkunde. Na de linkeroever te hebben verkend, steken we door naar de rechteroever. Zo passeren we de onthaalsite aan de Zavelput in Beveren – Leie. In het centrum van Harelbeke verlaten we de Leie. We dwarsen het provinciedomein De Gavers en volgen het jaagpad van het Kanaal Bossuit – Kortrijk terug naar de Guldensporenstad.

Deze fietsroute is als suggestielus geïntegreerd op de fietsnetwerkkaart Leiestreek. Van de fietsroute zal er geen aparte folder met kaart meer verschijnen, de bewegwijzering blijft wel behouden.